Yt-neuvottelut käynnistyvät Sastamalassa – Kh äänesti periaatteista

Uutiset

Käytettäviä vaihtoehtoja ovat tehtävien siirtojen lisäksi osa-aikaistaminen, lomauttaminen tai palkanmaksun keskeyttäminen.

Sastamalan kaupungintalo.

Sastamalan kaupungintalo.

Sastamalan kaupunginhallitus äänesti yt-neuvotteluiden toteuttamisesta. Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin esitys voitti 6-3.

Hävinneen muutosehdotuksen teki Leena Saarela (vas.). Sen mukaan yt-neuvotteluissa ensisijaisesti pyrittäisiin järjestämään korvaavaa työtä tai järjestelemään työnkuvaa ja työtehtäviä väliaikaisesti uudelleen. Ellei korvaavan työn järjestämisessä onnistuta, yt-neuvotteluissa muina vaihtoehtoina ovat tehtävien siirtojen lisäksi osa-aikaistaminen tai lomauttaminen.

Leena Saarelan lisäksi muutosehdotuksen puolesta äänestivät Katriina Purola (sd.) ja Ashton Peasley (sd.). Kaupunginjohtajan esityksen takana olivat Pentti Haapahuhta (kesk.), Antti-Matti Mattila (kesk.), Pirjo Raunio (kd.), Mikko Rauva (kok.), Pirjo Vuorinen (kd.) ja Päivi Pelttari (kok.). Puheenjohtaja Jenni Jokinen (sd.), Pertti Hakanen (kesk.) ja Reino Sivonen (sd.) eivät osallisuusjääveinä ottaneet osaa asian käsittelyyn. Jokisen tilalla oli varajäsen Purola.

Päätökseksi tulleen esityksen mukaisesti yt-neuvottelut käynnistetään välittömästi. Ne koskevat työntekijöitä, jotka koronavirusepidemian vuoksi ovat estyneitä tekemästä työtään tai joiden työtehtävät vähenevät tai olennaisesti muuttuvat. Yt-neuvotteluissa käytettäviä vaihtoehtoja ovat tehtävien siirtojen lisäksi osa-aikaistaminen, lomauttaminen tai palkanmaksun keskeyttäminen.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat