Yt-neuvottelut käynnistyvät Sastamalassa – Kh äänesti periaatteista

Uutiset

Sastamalan kaupungintalo.

Sastamalan kaupungintalo.

Sastamalan kaupunginhallitus äänesti yt-neuvotteluiden toteuttamisesta. Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin esitys voitti 6-3.

Hävinneen muutosehdotuksen teki Leena Saarela (vas.). Sen mukaan yt-neuvotteluissa ensisijaisesti pyrittäisiin järjestämään korvaavaa työtä tai järjestelemään työnkuvaa ja työtehtäviä väliaikaisesti uudelleen. Ellei korvaavan työn järjestämisessä onnistuta, yt-neuvotteluissa muina vaihtoehtoina ovat tehtävien siirtojen lisäksi osa-aikaistaminen tai lomauttaminen.

Leena Saarelan lisäksi muutosehdotuksen puolesta äänestivät Katriina Purola (sd.) ja Ashton Peasley (sd.). Kaupunginjohtajan esityksen takana olivat Pentti Haapahuhta (kesk.), Antti-Matti Mattila (kesk.), Pirjo Raunio (kd.), Mikko Rauva (kok.), Pirjo Vuorinen (kd.) ja Päivi Pelttari (kok.). Puheenjohtaja Jenni Jokinen (sd.), Pertti Hakanen (kesk.) ja Reino Sivonen (sd.) eivät osallisuusjääveinä ottaneet osaa asian käsittelyyn. Jokisen tilalla oli varajäsen Purola.

Päätökseksi tulleen esityksen mukaisesti yt-neuvottelut käynnistetään välittömästi. Ne koskevat työntekijöitä, jotka koronavirusepidemian vuoksi ovat estyneitä tekemästä työtään tai joiden työtehtävät vähenevät tai olennaisesti muuttuvat. Yt-neuvotteluissa käytettäviä vaihtoehtoja ovat tehtävien siirtojen lisäksi osa-aikaistaminen, lomauttaminen tai palkanmaksun keskeyttäminen.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top