MAINOS

Sastamala saanut yrittäjiltä yhteydenottoja “todella paljon”

Uutiset

Yritys

Yksinyrittäjiä on Sastamalassa noin tuhat. Koronavirustilanne on työllistänyt kaupungin elinkeinopalveluja runsaasti.

“Yrittäjiltä on tullut yhteydenottoja tilanteen alkamisen jälkeen todella paljon. Töiden vähentyminen tai kokonaan loppuminen, taloudellinen ahdinko ja jaksaminen ovat olleet kovasti esillä”, kertoo Sastamalan vt. elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru.

Pirkanmaalla on avattu puhelinpalvelu, joka tarjoaa yrittäjille kriisineuvontaa ja apua yksinyrittäjän tuen hakemiseen.

Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli myyntituotot ja myyntisaatavat 16. maaliskuuta jälkeen ovat laskeneet yli 30 prosenttia kulujen pystyttyä lähdes samalla tasolla. Tuottoja arvioidaan kuluvan vuoden kuukausittaisen kirjanpidon tai tiliotteiden perusteella. Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa viime vuoden tilinpäätökseen tai veroilmoitukseen perustuen.

Yhteisen neuvonnan myötä toivotaan saatavan hyviä hakemuksia tukeen oikeutetuilta. “Tämä puolestaan edesauttaa siinä, että pystymme käsittelemään hakemukset mahdollisimman ripeästi”, toteaa Tanja Aarnikuru.

Yksinyrittäjille suunnatun tuen sähköinen haku aukeaa ensi viikolla.

“Tuki haetaan yrityksen kotipaikkakunnasta, joka ei aina ole sama kuin sijaintikunta, joten kannattaa tarkistaa yrityksensä tiedot YTJ:stä, jotta hakemus menee heti oikeaan kuntaan”, vinkkaa Tanja Aarnikuru.

Yrittäjien neuvontapalvelu Pirkanmaalla
Puh. (03) 5656 5040
Avoinna ma-pe klo 9-17, huhti-toukokuussa ti ja to klo 9-19
Soittaja valitsee tarvitseeko kriisineuvontaa vai apua tuen hakemiseen

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top