Ilmari Nurminen: Työeläkkeitä ei saa pantata pyhien yli

Uutiset

Ilmari Nurminen

Ilmari Nurminen.

Sastamalalainen SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen vaatii työeläkeyhtiöiltä perusteita työeläkkeiden maksamisen aikatauluun. Toukokuun työeläkkeet tulevat tileille vasta pyhien jälkeen eli 4. toukokuuta.

Ilmari Nurmisen mielestä tilanne on kohtuuton. “Ei voi olla oikein, että eläkeläiset joutuvat sinnittelemään pyhäpäivien yli vain siksi, että eläkeyhtiöt voivat makuuttaa eläkeläisten rahoja kassaholveissaan”, hän sanoo.

Eläkkeiden maksatuksessa tulisi Ilmari Nurmisen mielestä noudattaa samaa periaatetta kuin palkansaajillakin. Hän katsoo, että eläke tulisi tilittää edeltävänä arkipäivänä, jos maksupäivä osuu viikonlopulle tai muulle pyhäpäivälle.

Työeläkkeet maksetaan kuukauden ensimmäisenä päivänä. Kunta-alalla maksupäivä on kuukauden 3. päivä, mutta jos se osuu pyhälle, maksetaan eläke pääsääntöisesti edeltävänä arkipäivänä. Sama koskee valtion eläkkeitä, joiden maksupäivä on kuukauden 20. päivä.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top