Pirttisaaren palasen vuokraus kirvoitti vastalauseita ja paljasti suosion, Sastamala vetäytynee sopimuksesta

Uutiset

Houhajärvi

Pirttisaarta vastarannalta kuvattuna.

Sastamalassa kaupunki pidättäytynee vuokraamasta Houhajärven Pirttisaaresta maataan tilapäiseen leirintäkäyttöön. Asia on kirvoittanut useita kannanottoja ja katselmuksella kävi ilmi, että alueen virkistyskäyttö on ollut runsasta. Yritykselle kaupunki pyrkisi löytämään mailtaan paremmin soveltuvan paikan.

Pirttisaareen oli suunnitteilla pienimuotoista ja satunnaista telttamajoitusta. Kaupunki päätti vuokrata yritykselle tarkoitukseen 0,2 hehtaaria kaikkiaan noin puolestatoista hehtaarista. Alue olisi ollut vapaasti käytettävissä, kun majoittujia ei ole. Yritys olisi tuolloin korjannut kalustonsa sieltä pois.

Ympäristölautakunnan puheenjohtaja Pentti Jarkko ja maankäyttöjohtaja Ilmari Mattila suorittivat Pirttisaaressa katseluksen. Tällöin muun muassa selvisi, että retkeily- ja ulkoilualueella on ollut viime aikoina paljon kävijöitä. Tämä oli pääteltävissä kuluneisuudesta ja laajasta polkuverkosta. Alue oli varsin siisti ja sitä oli hoidettu. Katselmuksen mukaan se on tarpeellinen virkistyskäyttöön.

Kaupunki on saanut kaksi oikaisuvaatimusta ja nettiadressin, joissa vastustetaan alueen vuokrausta. Kannanotoissa vedotaan esimerkiksi alueen käyttöön yleisenä uimarantana sekä jäte- ja vesihuollon järjestämiseen.

Ympäristölautakunnalle esitetään laaditun vuokrasopimuksen kumoamista oikaisuvaatimusten ja katselmuksessa saadun tiedon perusteella. Yritykselle kaupunki pyrkisi löytämään omistamiltaan mailta paremmin soveltuvan alueen. Esiin nostetaan myös Pirttisaaressa olevien rakennelmien kattojen kunnostaminen, koska käyttö on aktiivista.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top