“Kaikki positiivinen kehittäminen ja markkinointi on erittäin tärkeää” – Sastamalassa tekninen lautakunta näkee tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa huolestuttavia ulostuloja

Uutiset

Sastamalan kaupungintalo.

Sastamalan kaupungintalo.

Sastamalassa tekninen lautakunta ei yhdy tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessaan esittämiin näkemyksiin. Tekninen lautakunta antoi selvityksensä kaupunginhallitukselle.

Arviointikertomuksessaan tarkastuslautakunta nosti esiin maaseutujohtaja Katariina Pylsyn järjestämät Sastamalan Wanhat Talot ja Sastamalan Joulutalot -tapahtumat sekä retket Ritajärven luonnonsuojelualueella. Elävän maaseudun vastuualue on saavuttanut toiminnalliset tavoitteensa. “Kuitenkin tavoitteiden määrittely ja toteutumisen raportointi aiheuttavat kysymyksiä”, arviointikertomuksessa todetaan. Tarkastuslautakunta katsoo, että Sastamalan Wanhat Talot ja Sastamalan Joulutalot “ovat pikemminkin matkailun vastuualueelle kuuluvia tapahtumia kuin maaseutuyrittäjyyden tukemista”.

Tekninen lautakunta puolestaan pitää huolestuttavana, että matkailu ja maaseutuyrittäjyyden tukeminen nähdään toisistaan erillisenä asiana. Sen mukaan “kapeakatseisella ajattelutavalla” voi olla vaikutusta, joka vähentää viranhaltijoiden intoa tehdä työtä matkailun puolesta, “jos muiden osastojen työ matkailun hyväksi nähdään negatiivisena asiana ja tarkastuslautakunta alkaa asetella rajoja” kuka saa tehdä matkailua ja kuka ei.

Selvityksessään tekninen lautakunta mainitsee maaseutujohtaja Katariina Pylsyn hyvin aktiivisen some- ja verkkomarkkinoinnin sekä yhteistyön median kanssa. “Maaseutujohtaja pystyy tuomaan muun muassa retkien kautta esiin Sastamalan maaseututietämystä”, tekninen lautakunta huomauttaa. Lisäksi suuri osa maaseutujohtajan “tapahtumatuotannosta ja retkistä on vapaaehtoistyötä ja tapahtuu työajan ulkopuolella”.

Selvityksessä viitataan julkisessa keskustelussa nousseen esille, että maaseutujohtaja ja Elävän maaseudun osaprosessi eivät olisi suorittaneet kaikkia lakisääteisiä ja sääntömääräisiä tehtäviä. “Nämä keskustelut voidaan todeta perättömiksi”, toteaa tekninen lautakunta.

Tekninen lautakunta muistuttaa kaupungin kärsivän muuttotappiosta, joten “kaikki positiivinen kehittäminen ja markkinointi on erittäin tärkeää”.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top