Sote-lautakunta ei hyväksynyt Sastamalan sivuterveysasemien kiinni pitämisen jatkamista

Uutiset

Päivi Tryyki

Sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Tryyki.

Sastamalassa yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveyslautakunta ei hyväksynyt sivuterveysasemien sulkujen jatkamista. Päätös syntyi äänin 3-4 ja yksi tyhjä.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Tryyki olisi jatkanut Äetsän, Kiikoisten ja Suodenniemen sivuterveysasemien kiinni pitämistä kuluvan vuoden loppuun. Ne ovat olleet suljettuina koronatilanteen vuoksi. Henkilökuntaa on tarvittu toisaalla. Asiakkaita on palveltu pääterveysasemalla Vammalassa ja Mouhijärven sivuterveysasemalla.

Varapuheenjohtaja Seppo Aarinen (kesk.) esitti, että sivuterveysasemien sulku lopetetaan. Hän perusteli kantaansa sillä, että koronatilanne ei ole juurikaan koskettanut Sastamalaa. “Koronatestejä on tietenkin tehty runsaasti ja se on kuormittanut hoitohenkilökuntaa näytteenotossa, muttei ymmärtääkseni varsinaisesti lääkäreitä varautumissuunnitelmien teon jälkeen”, Aarinen taustoittaa esityksessään. Hänen mukaansa lääkärit voitaisiin koronan aiheuttamassa akuutissa henkilöstötarpeessa kutsua sivuterveysasemilta pääterveysasemalle.

Seppo Aarisen esitystä kannatti Raija Hituri (kesk.). He saivat äänestyksessä tuekseen Katriina Purolan (sd.) ja Katariina Siurosen (ps.). Sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Tryykin esityksen puolesta äänestivät Jari Andersson (kok.), Marja Mäki-Soini (kd.) ja puheenjohtaja Reino Sivonen (sd.). Tyhjää äänesti punkalaitumelainen Terttu Routsi (sd.).

Sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Tryyki sekä Jari Andersson ja Marja Mäki-Soini jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top