Säkylän sokeritehdas käynnistyy entistä energiatehokkaampana
Tehdyt muutokset parantavat myös laatua.

Sokerijuurikkaan viljelyä. Kuva: Pixabay
Sucroksen sokeritehdas Säkylässä käynnistyy lokakuun alussa. Sokerijuurikkaan nostoja aloitellaan syyskuun loppupuolella.
Tehtaalla keittokattiloihin tehdyt muutokset varmistavat höyrynkulutuksen tasaisuuden. Ne myös parantavat tuotteen laatua.
Saapuvista kuormista otettujen näytteiden sokeripitoisuus analysoidaan jatkossa paikanpäällä. Uudistuksen myötä viljelijät saavat tiedot huomattavasti nopeammin kuin ennen. Tähän saakka näytteet lähetettiin Ruotsiin.
Sokerijuurikkaista valtaosa kylvettiin lämpimän kevään ansiosta jo ennen vappua. Kasvukauden alkua vaivasi kuivuus hieman koko viljelyalueella. Loppukesästä saatiin sopivan lämmön lisäksi myös riittävästi sadetta.