Huittisissa käynyt KHO jalkautuu harvoin

Uutiset

Jäsenet saivat lisätietoa kausihuoneiden maisemavaikutuksista.

Ripovuori

Karhiniemen maisemaa Ripovuorelta.

Korkein hallinto-oikeus tekee katselmuksia tarvittaessa, mutta niiden määrä jää muutamaan vuodessa. Hiljattain jäsenet jalkautuivat Huittisten Karhiniemelle.

Katselmuksella korkein hallinto-oikeus arvioi ja sai lisätietoa suunniteltujen kausihuoneiden maisemavaikutuksista Mattilan Marjatilalla. Kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta myönsi luvan rakentamiselle. Turun hallinto-oikeus on naapurikiinteistöjen omistajien valituksesta kumonnut päätöksen. Marjatilan omistajat hakivat asiaan valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta ja vaativat, että lautakunnan päätös saatetaan voimaan.

"Teemme katselmuksia vain harvakseltaan ja lähinnä silloin, kun tapaus näkemyksemme mukaan vaatii kirjallisen materiaalin lisäksi täsmennystä. Katselmus vie kirjalliseen käsittelyyn verrattuna paljon työaikaa", kertoo oikeusneuvos Riitta Mutikainen. Hän on puheenjohtaja Karhiniemen tapauksessa.

Korkein hallinto-oikeus ratkaisee asian myöhemmin istunnossa.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat