Valiokuntamalli ja isompi valtuusto myötätuulessa Huittisissa

Uutiset

Huittinen

Huittisissa kaupungin päätöksentekoa ollaan uudistamassa merkittävästi. Esitys etenee valtuuston päätettäväksi.

Tarkoituksena on kasvattaa valtuuston kokoa ja korvata perinteiset lautakunnat valiokunnilla. Valtuutettuja valittaisiin jatkossa 35, kun nykyisin heitä on 27. Suurempaa määrää perustellaan uudella toimintamallilla, jotta valiokuntien paikat saadaan täytettyä valtuutettujen ja varavaltuutettujen keskuudesta.

Hannu Haapasalo (kesk.) esitti, että valiokuntamalliin ei siirrytä eikä valtuuston kokoa kasvateta, mutta lautakuntien jäsenmäärät ja puheenjohtajiston koko päätetään päätösehdotuksen mukaisesti. Tämä raukesi kannattamattomana.

Reijo Lintunen (vas.) esitti Aila Hännisen (sd.) kannattamana, että perusturvavaliokunnan, sivistysvaliokunnan ja teknisen valiokunnan jäsenmäärä on yhdeksän, muiden yksityiskohtien pysyessä päätösehdotuksen mukaisena. Esitys kaatui äänin 5-2.

Jatkossa kaupunginhallituksessa olisi yhdeksän jäsentä. Lautakunnat korvaavista valiokunnista perusturvavaliokunnassa, sivistysvaliokunnassa ja teknisessä valiokunnassa olisi seitsemän jäsentä jokaisessa sekä nuoriso- ja liikuntavaliokunnassa viisi jäsentä.

Kuntavaalit järjestetään ensi keväänä. Uusi toimintamalli astuisi voimaan seuraavalle vaalikaudelle, joka käynnistyy kesäkuun alusta.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top