Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Sastamalan kokoluokassa paikalliset lehdet jyräävät päätöksenteon tiedonlähteinä

Uutiset

Somen osuus on vahvistunut, mutta jää kauas perinteisestä mediasta.

Alueviesti, paikallinen lehti

Paikalliset lehdet ovat pitäneet asemansa paikallisen päätöksenteon tiedonlähteinä.

Kuntien päätöksentekoa seurataan yleisimmin paikallisten lehtien välityksellä. Sosiaalinen media on kasvattanut suosiotaan.

Sastamalan kokoisilla paikkakunnilla neljä viidestä eli 80 prosenttia seuraa asioita paikallisesta lehdestä. Radion ja television osuus on 69 prosenttia. Maakunnallista sanomalehteä käyttää 64 prosenttia ja kunnan omaa tiedotuslehteä 60 prosenttia. Kunnan omien kotisivujen osuus on 34 prosenttia ja some-kanavien 25 prosenttia.

"Vaikka kuntien viestintä yleistyy erilaisissa digitaalisissa kanavissa, perinteisimpiä kanavia ei kuitenkaan kannata unohtaa", muistuttaa Kuntaliiton tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom. "Samalla myös tulevissa kuntavaaleissa valittavat valtuutetut ovat keskeisessä roolissa kehittämässä kuntalaisten osallisuutta, vuorovaikutteisuutta ja päätöksenteon avoimuutta", hän jatkaa.

Erilaisia viestintäkanavia kunnan asioiden seuraamiseen käytetään eniten alle viidentuhannen asukkaan kunnissa ja vähiten yli sadantuhannen asukkaan kunnissa.

"Suurissa kaupungeissa etäisyys kunnan, kuntapäättäjien ja yksittäisten kuntalaisten välillä on suurempi, mikä voi heijastua vähäisempänä kiinnostuksena kunnan asioiden ja päätöksenteon seuraamiseen", toteaa Pekola-Sjöblom.

Kyselyn mukaan aktiivisimmin erilaisia viestintäkanavia seuraavat 50-59-vuotiaat ja 60-69-vuotiaat. Vähiten kiinnostuneita ovat alle 30-vuotiaat.

Kuntaliiton tutkimuksessa on mukana muun muassa Säkylä. Yhteensä tietoja kootaan 43:ltä paikkakunnalta.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top