Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Satakunnassa koronan pysäyttämisen kannalta ratkaisevat hetket

Uutiset

Kontakteja rajoittamalla on vielä toivoa kääntää tilanne.

Korona, maski

Terveysviranomaiset ja kunnat haastavat satakuntalaiset kampanjaan, jolla tähdätään koronaviruksen pysäyttämiseen. Tarkoituksena on voimakkaasti vähentää fyysistä kanssakäymistä.

"Jos me kaikki rajoitamme kontaktimme välttämättömään ja vain lähipiiriin seuraavat kolme viikkoa, meillä on vielä mahdollisuus kääntää tämä tilanne", kannustaa infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Satakunnassa epidemia on luistanut leviämisvaiheeseen. Ilmaantuvuusluku on pääkaupunkiseudun jälkeen toiseksi korkein maassa. Erityistä huolta aiheuttaa muuntovirusten uhka.

"On ymmärrettävää, että ihmiset alkavat turtua jatkuviin ohjeisiin ja suosituksiin, mutta nyt pitäisi vielä jaksaa sinnitellä", sanoo kampanjan ideoinut johtajaylilääkäri Petteri Lankinen. Jokaisen tulisi tarkentaa omia toimintatapoja edelleen turvallisemmiksi. "Käsillä ovat viruksen leviämisen pysäyttämisen kannalta aivan ratkaisevat viikot", hän toteaa.

Terveysviranomaisten mukaan riski koronatartunnan saamiseen on lisääntynyt Satakunnassa. On erittäin tärkeää pystyä ehkäisemään taudin leviäminen ikääntyneisiin ja muihin riskiryhmiin.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top