Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Metsästysseuroja kannustetaan mukaan Satakunnassa: Lahtivajat kuntoon ja riistaa ruokapöytiin!

Uutiset

Hanke pyrkii ratkaisemaan riistan saatavuuteen kytkeytyviä haasteita.

Valkohäntäpeura

Valkohäntäpeura.

Satakunnassa tavoitteena on saada useampia metsästysseuroja uudistamaan lahtivajojaan.

Alkuvuonna käynnistynyt hanke pyrkii ratkaisemaan riistan saatavuuteen kytkeytyviä haasteita. Tietä metsistä ruokapöytiin hidastaa muun muassa elintarvikelainsäädännön näkökulmasta riittävien lihankäsittelytilojen puute.

Kuluttajien kiinnostus riistaa kohtaan on huomattavaa. Tehdyn tutkimuksen mukaan maakunnassa 96 prosenttia kuluttajista haluaisi korvata osan syömästään naudan, sian tai siipikarjan lihasta riistalla.

Tuoreiden kantatavoitteiden myötä etenkin valkohäntäpeurojen kaatomäärät tulevat jatkossakin pysymään korkealla tasolla Satakunnassa. Potentiaalia riistan kaupalliseen hyödyntämiseen olisi huomattavasti nykyistä enemmän.

Asialla ovat yhteistyössä Pyhäjärvi-instituutti ja Suomen Riistakeskus. Lahtivajan kehittämisestä ja asiantuntija-avusta kiinnostuneet metsästysseurat voivat ottaa hankkeeseen yhteyttä kotisivujen kautta.

· ·

Mainos

Mainos: Mustan nauhan ritari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top