Huittinen kannattaa Säpilän oikaisu-uomaa, myönteiset vaikutukset kattavat haitat

Uutiset

Tulvariskien hallintasuunnitelmassa rakentaminen on priorisoitu erittäin tärkeäksi.

Kokemäenjoki, tulva

Tulvanäkymä Kokemäenjoen keskivaiheilta.

Kokemäenjoen vesistöalueen tulvariskien hallintasuunnitelmassa Säpilän oikaisu-uoman rakentaminen on priorisoitu erittäin tärkeäksi tulva-suojelutoimenpiteeksi. Huittisten kaupunki kannattaa tätä.

Säpilän oikaisu-uoma on suunniteltu Säpilänniemen poikki alkaen Ruoppalahden eteläpuolelta ja päättyen Pälpälänlahteen. Sen kokonaispituus on pari kilometriä.

Oikaisu-uomaan ohjautuva vesimäärä on noin puolet Säpilänniemen luonnonuoman virtaamasta. Tämä alentaa Kokemäenjoen keskiosan tulvia enimmillään Uppaan kohdalla noin metrin ja ylempänä Äetsän voimalaitoksen alapuolella noin kaksikymmentä senttiä. Kaupunki katsoo, että myönteiset vaikutukset pitkällä aikavälillä kattavat toteuttamatta jättämisestä aiheutuvat vahingot ja haitat.

Tulvariskien hallintasuunnitelman ehdotuksen sisältämät tavoitteet ja toimenpiteet ovat oikeanlaisia vesienhoidon tavoitteisiin nähden ja toteutettavissa olevia. Yhteistyön, tiedonkulun ja tiedottamisen merkitystä tulvavaara- ja tulvatilanteessa ei voi liikaa korostaa.

Kaupunginhallitus antoi tulvariskien hallintasuunnitelmasta lausuntonsa.

· · · ·

Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat