Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Lantula on Vuoden kylä – "Meidän väkemme on tämän tunnustuksen ansainnut"

Uutiset

Pitkäjänteinen, laaja-alainen ja suunnitelmallinen kylätoiminta vakuuttivat raadin.

Lantula, Vuoden kylä 2021

Kyläasiamies Jani Hanhijärvi Pirkan Kylistä, puheenjohtaja Leena Virri-Hanhijärvi Lantulan seudun kyläyhdistyksestä ja puheenjohtaja Petri Rinne Suomen Kylistä.

Sastamalasta Lantula on valittu valtakunnalliseksi Vuoden kyläksi. Raadin vakuutti pitkäjänteinen, laaja-alainen ja suunnitelmallinen kylätoiminta.

"Lantulassa kylätoimintaa tehdään suurella sydämellä ja mukana ovat kaikki vauvasta vaariin, yhdessä. Kyläyhdistyksessä on enemmän jäseniä kuin kylällä asukkaita!" listaa Suomen Kylien puheenjohtaja Petri Rinne. "Uudet vauvat ja tulomuuttajat saavat kyläyhdistykseltä erityishuomion ja kylän kehittäminen esimerkiksi sarjalla Leader-hankkeita on suunnitelmallista ja laaja-alaista kiertotaloudesta maahanmuuttajien kotouttamiseen", hän jatkaa.

"Lantulan valinta Vuoden kyläksi tuntuu todella hyvältä. Tunnustus pitkäjänteisestä työstämme kantaa meitä tulevaisuudessakin toimimaan yhteisöllisyyden lisäämiseksi ja säilyttämiseksi seudullamme", iloitsee Lantulan seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leena Virri-Hanhijärvi. "Meidän talkoolaisemme, asiakkaat ja jokainen kyläläinen vauvasta vaariin ansaitsee kiitokset. Meidän väkemme on tämän tunnustuksen ansainnut."

"On ollut kerrassaan upeata seurata Lantulan kylän toimintaa jo vuosien ajan. Kylän vahvuuksiin kuuluu se, että toimitaan ennakoivasti ja reagoidaan ajan tarpeen mukaan. Esimerkiksi koronapandemian iskiessä osalle kyläläisistä järjestettiin nopeasti asiointiapua. Myös nuoret ovat toiminnassa aktiivisesti mukana ja kyläyhdistys työllistääkin aina kesäisin useamman nuoren", toteaa Pirkan Kylien kyläasiamies Jani
Hanhijärvi.

Vuoden kylän valinta osui kolmannen kerran Pirkanmaalle. Äetsästä Vähähaara palkittiin vuonna 1989 ja Vesilahdelta Rämsöö vuonna 2007.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat