Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Yli 65-vuotias voi vaihtaa AstraZenecan tehosteen, muttei ilmoitusasiana rokotuspisteellä

Uutiset

Tilalle Pfizer-Biontechin tai Modernan mRNA-rokote. Vaihtaminen johtaa käytännössä ajan siirtymiseen myöhemmäksi.

Koronarokotus, koronarokote, korona, rokote

Koronarokote.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo, että yli 65-vuotiaille AstraZenecalla rokotetuille suositellaan edelleen tehosterokotusta samalla valmisteella. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on täsmentänyt ohjeistustaan.

Jos AstraZenecan rokotetta saanut kieltäytyy ottamasta toista AstraZenecan annosta, hän voi halutessaan saada mRNA-rokotteen. Tässä tapauksessa rokote on joko Pfizer-Biontechin tai Modernan. Näiden kahden välillä ei ole mahdollisuutta valita, vaan niitä tarjotaan saatavuuden mukaan.

Rokotteen vaihtaminen ei onnistu ilmoitusasiana rokotuspisteellä. Useimmiten ratkaisu vaatii, että AstraZenecan rokotteelle varattu tehosteaika perutaan ja tilalle varataan uusi aika. Käytännössä tehosterokotus siirtyy jonkin verran myöhemmäksi.

Kuntiin jaetaan rokotteita edelleen hyvin tarkkoja määriä, eikä ylimääräistä varastoa ole. Jos rokotetilanne on niukka, saatavissa olevat mRNA-rokotteet varataan ensisijaisesti ensimmäistä rokotettaan saaville.

THL:n mukaan eri koronarokotteiden peräkkäinen käyttö voi aiheuttaa rokotettavalle jonkin verran enemmän ohimeneviä haittoja. Tällaisia ovat esimerkiksi kuume, lihassärky ja väsymys. Tähänastiset tutkimustulokset kuitenkin viittaavat hyvään rokotusvasteeseen.

Alle 65-vuotiaille annetaan toisella rokotuskerralla mRNA-rokotetta, vaikka ensimmäisellä rokotuskerralla olisi käytetty AstraZenecan rokotetta.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top