Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Sunnuntai 23.6.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Esiselvitys vireillä Sastamalassa: Uusiutuvasta energiasta hiotaan Äetsän timanttia

Uutiset

Hyvät mahdollisuudet ratkaisujen kehittämiseen, tuotantoon ja jatkojalostamiseen.

Kemira Chemicals

Kemira Chemicalsin Äetsän tehtaat. Kaupunki on käynyt neuvotteluja yhtiön kanssa.

Sastamalassa ja erityisesti Äetsän alueella on hyvät mahdollisuudet uusiutuvan energian ratkaisujen kehittämiseen, tuotantoon ja jatkojalostamiseen. Kaupunki hakee rahoitusta esiselvityshankkeelle.

Tavoitteena on löytää uusia mahdollisuuksia energian tuottamiseksi ja hyödyntämiseksi Sastamalassa. Tämän myötä vähennettäisiin hiilidioksidipäästöjä sekä kehitettäisiin olemassa olevaa ja synnytettäisiin uutta yritystoimintaa.

Selvitettäviä asioita ovat muiden muassa Äetsän ympäristön tarjoamat mahdollisuudet uusiutuvan energian tuotannossa ja jatkojalostuksessa, synteettisten polttoaineiden tuotannon kannattavuus, biokaasulaitoksen tuomat hyödyt ja raaka-aineiden saatavuus lähiseudulta, mahdollisuudet lisätä vedyn tuotantoa sekä metaanin ja vedyn jakelupisteen rakentaminen niin sanottuun Kämmäkän risteykseen valtatiellä 12.

Neuvotteluja kaupunki on käynyt Kemira Chemicalsin, VTT:n ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa. Esiselvityshankkeen on määrä käynnistyä elokuun alussa ja jatkua vuoden.

Asia on esillä konserni- ja elinvoimajaostossa.

Vety oli pinnalla Äetsässä viitisentoista vuotta sitten

Äetsä pyrki profiloitumaan kestävän energian kunnaksi 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Tuolloin pinnalla oli vety. Maakuntahallituskin kävi perehtymässä asiaan. Vetykylää rakennettiin EU-rahoituksella merkittäväksi toimijaksi eurooppalaisessa vetykyläverkostossa. Kotipalvelun asiointiin kunta hankki vetyriksan.

· · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: