Mainos

Mainos - RTT: Lear

Viitaloiden taidetta Jaatsilla

Uutiset

Tiedostamatonta korostava yhteys työskentelyssä ja surrealistiset menetelmät ovat vahvoina läsnä isän ja tyttären teoksissa.

Raimo Viitala, Hauenkuono, 1959

Raimo Viitalan Hauenkuono vuodelta 1959.

Marje Viitala, Kummajainen, 2021

Marje Viitalan Kummajainen vuodelta 2021.

Sastamalassa Kulttuuritalo Jaatsin kesänäyttelyssä on esillä Raimo ja Marje Viitalan taidetta. Kuvataiteilijat ovat isä ja tytär.

Näyttely on läpileikkaava tutkimusmatka Tyrväällä ja Vammalassa vaikuttaneen Raimo Viitalan (1932-1991) tuotantoon ja Marje Viitalan grafiikkaan vuosilta 2017-21. Kuva ja taide kulkevat Viitalan suvussa vahvana sukupolvien jonona.

Raimo Viitalan päätekniikka oli öljyvärimaalaus. Toisiaan kantavat teemat ovat aika ja sen ilmiöt yhteiskunnassa ja kuvataiteessa, ihmisyyden ilmentyminen, tekstuurit ja kollaasimaisuus. Keskeistä on myös sarjallisuus, modernismi elää vahvasti. Hänen töitään löytyy monesta sastamalalaiskodista.

Marje Viitalan grafiikassa luonto luo omia hiljaisia verkkojaan, antaen valon heijastaa tunteita. Taide saa muotonsa elämästä ja ajatukset kiteytyvät näkymättömästä näkyväksi. Hän käyttää useimmiten etsausta ja puupiirrostekniikkaa, mutta kokeilee muitakin materiaaleja.

Tiedostamatonta korostava yhteys työskentelyssä ja surrealistiset menetelmät ovat vahvoina lsänä molempien teoksissa.

Näyttelyn ovat koonneet kuvataiteilija Kati Juurikka ja Marje Viitala. Mukana on teoksia kaupungin, Leila ja Aulis Ylösen sekä Viitalan suvun kokoelmista ynnä muutamia yksityisiltä tahoilta.

Retrospektiivisesti, Raimo Viitala, kutsuttuna Marje Viitala. Kulttuuritalo Jaatsi, Gallen-Kallelan katu 1, Sastamala, 11.6.-15.8.2021. Avoinna päivittäin klo 12-18, suljettu juhannuksena 25.-26.6.

·

Mainos

Mainos: Mustan nauhan ritari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top