Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Heikki Tulonen voitti Sastamalan sahtimestaruuden

Uutiset

Tuomaristolla mukava ja mieluisa tehtävä. Kilpailu oli korkeatasoinen.

Sahtimestarit

Mouhijärven sahtimestari Anne Lähteenkorva, kilpailun järjestäjä Katariina Pylsy sekä Sastamalan ja Vammalan sahtimestari Heikki Tulonen.

Sahtituomarit

Pöydän ääressä istumassa tuomarit Niclis Pylsy, Jussi Heino, Maire Villo, Leena Tiensuu ja Pekka Nurminen. Seisomassa kilpailun järjestäjä Katariina Pylsy.

Sastamalassa käytiin paikalliset sahtimestaruuskilpailut Hyynilän Seuratalolla. Osallistujia oli Vammalasta, Mouhijärveltä ja Laviasta.

Vammalan ja koko Sastamalan sahtimestariksi valittiin Heikki Tulonen sekä Mouhijärven sahtimestariksi Anne Lähteenkorva. He saivat tuohimestari Maija Nurmisen valmistamat komeat tuohilakit. Kiikoisista, Suodenniemeltä ja Äetsästä ei ollut osallistujia.

Lavian sahtimestariksi kruunattiin Sirpa Itäluoma-Lindstedt. Hänen suvullaan on pitkät perinteet sahdinvalmistuksessa. Itäluoma-Lindstedt innostui tänä kesänä tekemään sahtia yksin.

Tuomaristoon kuuluivat Maire Villo, Leena Tiensuu, Jussi Heino, Pekka Nurminen ja Niclis Pylsy. Tehtävä oli haastava, mutta tunnelmasta päätellen mukava ja mieluisa. Sahteja luonnehdittiin erittäin korkeatasoisiksi.

Sastamalan sahtimestaruuskilpailut järjesti Katariina Pylsy. Hän on organisoinut niitä jo 27 kertaa. SM-kilpailut Pylsy on toteuttanut Mouhijärvellä vuonna 2001 ja Ellivuoressa vuonna 2015.

Iloinen perinneilta päättyi syntymäpäiviä viettäneelle seuratalon emännälle Maire Villolle laulettuun raikuvaan onnittelulauluun ja kakkukahveihin.

Sahdinvalmistuksen SM-kilpailut käydään lauantaina Jämijärvellä.

Tulokset

Mouhijärvi
I Anne Lähteenkorva
II Harri Lähteenkorva
III Antti Hollo

Vammala
I Heikki Tulonen

Sastamalan sahtimestari
Heikki Tulonen

Lavia
I Sirpa Itäluoma-Lindstedt

Maire Villo

Maire Villon syntymäpäivää juhlistettiin upealla täytekakulla ja raikuvalla onnittelulaululla.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top