Suomessa valmistetaan sokeria vain Säkylässä, tehdas käy kolmisen kuukautta

Uutiset

Tuotanto vauhtiin syyskuun lopussa.

Sokerijuurikas

Sokerijuurikkaan viljelyä. Kuva: Pixabay

Säkylässä alkaa Sucroksen sokeritehtaan tuotantokausi syyskuun lopussa. Se on käynnissä kolmisen kuukautta.

Sokerijuurikkaasta odotetaan keskimääräistä satoa. Kasvukauden viime metreille toivotaan lämpöä ja aurinkoisia päiviä maksimoimaan kasvua.

Suurin osa sokerijuurikkaista viljellään Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.

Laitos on Suomen ainoa sokeritehdas.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat