Sastamalasta kaivataan tietoja lähteistä: "Vaikkapa syysretken ohessa"

Uutiset

"Tarvittaessa havainnot käydään varmistamassa", sanoo projektisuunnittelija Miia Mäkilouko.

Lähde

Luonnontilaisen kaltainen purolähde. Purossa on lähteille tyypillinen rehevä kasvillisuus, hiekkainen pohja ja viileä kirkas vesi. Kuva: Miia Mäki-Louko

Pirkanmaalla on kesän aikana kartoitettu lähteiden tilaa. Kansalaisilta on kertynyt nettipalveluun yli viisikymmentä havaintoa. Tietoja toivotaan edelleen lisää.

Tähän mennessä Sastamalasta on tehty yksi kirjaus. Se on Mouhijärveltä. Tarkastusta odottavia paikkoja on runsaasti.

"Noin puolesta kunnista ei ole lomakkeen kautta tullut yhtään havaintoa", kertoo projektisuunnittelija Miia Mäkilouko Pirkanmaan ELY-keskuksesta. "Havaintoja voi tehdä vaikkapa syysretken ohessa", hän vinkkaa.

Tietoja käytetään apuna pienvesien luonnontilan selvittämisessä. Erityisesti kohteista otetut kuvat ovat osoittautuneet hyödyllisiksi.

"Tarvittaessa havainnot käydään varmistamassa paikan päällä. Lomakkeen voi siis rohkeasti täyttää, vaikkei olisi aivan varma onko kyseessä lähde", sanoo Mäkilouko.

Tietoja kerätään nettilomakkeella lumen tuloon asti.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat