Sastamalan kaupunki varautuu ottamaan koronapassin käyttöön

Uutiset

Asia kaupunginhallituksen käsiteltävänä.

Sastamalan kaupungintalo

Sastamalan kaupungintalo.

Koronapassin käyttöönotto kaupungin toiminnassa on esillä Sastamalassa. Asia on kaupunginhallituksen käsiteltävänä.

Tartuntatautilaki mahdollistaa koronapassin vaatimisen esimerkiksi yleisötilaisuuksissa sekä sisäliikunnan ja kulttuurin tiloissa. Sitä ei kuitenkaan voida edellyttää paikoissa, joiden voidaan katsoa olevan tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien ja palveluiden käyttämisen kannalta välttämättömiä. Aluehallintoviraston mukaan tällaisia ovat esimerkiksi kirjastot.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että koronapassi otetaan käyttöön kaupungin toiminnoissa, joissa se kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön ja toimivaltaisten viranomaisten päättämien rajoitusten mukaan on mahdollista. Päätökset tekee toimialajohtaja koskien toimialaansa.

Koronapassi on vaihtoehto toimintojen sulkemista lievemmille rajoituksille. Sen ottaminen käyttöön voi osaltaan edistää myös rokotekattavuuden nousemista.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat