Kaupungin setvittävänä erikoinen tapaus Sastamalassa: Järven rantaan rakennettu junarata määrättäneen purettavaksi

Uutiset

Työt kohteessa keskeytettiin kirjallisella päätöksellä.

Ahvenusjärvi, Sastamala

Ahvenusjärvi Sastamalassa.

Sastamalassa kaupungin tutkittavana on harvinaislaatuinen tapaus. Karkun ja Häijään välillä sijaisevan Ahvenusjärven rantaan on tehty harrasterautatie, jonka lupa-asiat päätyivät arvioitavaksi.

Rakennusvalvonta keskeytti kohteessa rakennustyöt kirjallisella päätöksellä viime syksynä. Samalla kiinteistön omistajalle lähetettiin selvityspyyntö. Ympäristölautakunta pysytti annetun määräyksen voimassa.

Alueella on melko tiiviisti loma-asuntoja ja näihin liittyviä talousrakennuksia. Junarata sijaitsee pääosin alle viidenkymmenen metrin etäisyydellä Ahvenusjärven rannasta. Viereisten kiinteistöjen omistajat ovat antaneet hankkeesta huomautukset.

Yksityinen junarata on lupaprosessin kannalta varsin poikkeuksellinen asia. Selviä toimintatapoja tai linjauksia ei ole saatavissa valtion viranomaisilta tai oikeuskäytännöstä.

Kaupunki ei ole myöntämässä hankkeelle toimenpidelupaa. Asiaa käsittelevälle ympäristölautakunnalle esitetään, että rautatien kaikki rakennelmat määrätään purettavaksi alueen ennallistamiseksi. Määräaika olisi lokakuun loppuun mennessä.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat