Valtuustossa aloite varhaiskasvatuksen yöhoidon järjestämiseksi Vammalassa – palvelua tarjotaan nyt Häijäässä, mutta sitä tarvitsevista lapsista 80 % asuu läntisellä alueella

Uutiset

"Tällä hetkellä kaupunkimme pisimmät hoito- tai koulumatkat ovat siis kaikkein pienimmillä lapsilla", totesi Lauri Tapio (kok.).

Häijään koulu

Häijään päiväkoti on koulun yhteydessä.

Sastamalassa varhaiskasvatuksen yöhoitoa tarjotaan tällä hetkellä Häijäässä. Valtuustoaloitteessa esitetään palvelun järjestämistä Vammalassa.

Päiväkodissa yöhoidossa olevista lapsista 80 prosenttia asuu läntisellä alueella. "Tällä hetkellä kaupunkimme pisimmät hoito- tai koulumatkat ovat siis kaikkein pienimmillä lapsilla", todetaan Lauri Tapion (kok.) jättämässä valtuustoaloitteessa.

Erityisesti Vammalan ja Äetsän alueella on merkittävä määrä yrityksiä, joiden tuotanto toimii ympärivuorokautisesti. Niistä on viime aikoina viestitty henkilöstön saatavuuteen liittyvistä ongelmista. Myös sairaala tarvitsee merkittävän määrän vuoro- ja viikonlopputyössä olevia.

Valtuustoaloitteessa katsotaan, että nykyistä kilpailukykyisempien varhaiskasvatuksen palvelujen tarjoaminen kohottaisi alueen houkuttelevuutta niin työntekijöiden kuin työnantajien näkökulmasta.

Allekirjoittajia ovat myös Jari Kortelahti (kok.), Timo Haapanen (vas.), Jenni Jokinen (sd.) ja Pentti Jarkko (kesk.).

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat