Valkohäntäpeuroja kaadettiin eniten Punkalaitumen seudulla

Uutiset

Kokemäenjoen eteläpuolella tavoitteeksi on asetettu kannan leikkaaminen.

Valkohäntäpeura

Valkohäntäpeura.

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueella metsästettiin valkohäntäpeuroja suunnilleen yhtä paljon kuin edellisellä kaudella. Metsäkauriin saalismäärä nousi edelleen.

Riistanhoitoyhdistyksittäin tarkasteltuna valkohäntäpeuroja kaatui eniten Punkalaitumen riistanhoitoyhdistyksen alueella. Määrä oli 1 899 (viimeksi 2 576). Ala-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen alueella valkohäntäpeuroja metsästettiin 1 488 (1 387), Sastamalan riistanhoitoyhdistyksen alueella 1 309 (1 507), Mouhijärven piirin riistanhoitoyhdistyksen alueella 842 (829), Säkylän-Köyliön riistanhoitoyhdistyksen alueella 707 (539), Lavian seudun riistanhoitoyhdistyksen alueella 394 (384) ja Kokemäen-Kauvatsan riistanhoitoyhdistyksen alueella 355 (318).

Kaikkiaan valkohäntäpeuroja kaatui Satakunnassa 13 655. Määrä nousi 36:lla. Saaliista vasoja oli 54 prosenttia ja aikuisista eläimistä naaraita 51 prosenttia.

Tiheimmän kannan alueella Kokemäenjoen eteläpuolella tavoitteeksi on asetettu kannan leikkaaminen. Valkohäntäpeuroja onkin kaadettu viime vuosina ennätysmäärin.

Metsäkauriita saatiin saaliiksi 2 767 (2 581) yksilöä. Määrä on kasvanut vuodesta 2015 lähtien, nyt nousua oli noin seitsemän prosenttia. Pyyntilupaa ei vaadita, mutta saaliista on ilmoitettava Suomen riistakeskukselle.

Sastamalan riistanhoitoyhdistyksen alueella alueella metsäkauriita kaadettiin 127 (108), Kokemäen-Kauvatsan riistanhoitoyhdistyksen alueella 118 (128), Ala-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen alueella 112 (78), Säkylän-Köyliön riistanhoitoyhdistyksen alueella 110 (135), Mouhijärven piirin riistanhoitoyhdistyksen alueella 94 (95) ja Lavian seudun riistanhoitoyhdistyksen alueella 75 (70).

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueeseen kuuluu Satakunnan maakunnan lisäksi Pirkanmaalta useita paikkakuntia, muun muassa Sastamala ja Punkalaidun.

· · · · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat