Riitta Nelimarkan taidetta kesällä Sastamalassa

Uutiset

Tyrvään Pappilan Kivinavetassa teoksia useammalta vuosikymmeneltä.

Riitta Nelimarkka

Riitta Nelimarkka.

Sen nurse lääkitsee

Sen Nurse lääkitsee on sarjasta Babylonia vuodelta 1990.

Sastamalassa Tyrvään Pappilan Kivinavetassa on kesällä esillä ainutlaatuinen näyttely Riitta Nelimarkan töitä. Teoksia on mukana useammalta vuosikymmeneltä.

Näyttely esittelee laaja-alaisesti taiteilijan samettigobeliineja, villareliefejä, fotomontaaseja, lasiteoksia, maalauksia, piirustuksia ja animaatioita. Varhaisimmat näyttelyssä esillä olevat teokset ovat 90-luvun alkupuolelta ja uusimmat aivan viime vuosilta.

Riitta Nelimarkka on monipuolinen taiteilija, jonka värikkäät ja mielikuvitukselliset teokset uhmaavat painovoimaa iloisella dynaamisuudellaan ja pelottomuudellaan. Hänen luomuksensa huokuvat liikettä ja lämmintä huumoria. Esille tulevien töiden materiaaleista epätavanomaisin on villalanka, josta on toteutettu Nelimarkalle tyypilliset suuret villareliefit.

Näyttelyn nimi Hassuna viittaa samannimiseen muinaiseen kaupunkiin Mesopotamiassa noin 6000 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Esille tulee aiheeseen liittyen piirustuksia sarjasta Babylonia, joka kokonaisuutena henkii kuritonta lapsenomaista arkaaisuutta.

Nimi kuvastaa myös näyttelyn henkeä ja on taiteilijan sanoin kehotus suhtautua elämään hassun hilpeästi. "Mitä karmeampi elämän ja maailman tilanne yleisesti ottaen on, sitä tärkeämpää on osata ottaa ilo irti. Muuten me joudumme henkiseen perikatoon", kiteyttää Riitta Nelimarkka.

Palkittu ja kansainvälisesti tunnettu taiteilija

Riitta Nelimarkka on väitellyt taiteen tohtoriksi. Hänelle on myönnetty lukuisia palkintoja ja professorin arvonimi. Nelimarkan pitkälle uralle mahtuu merkittäviä näyttelyjä niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Hassuna-näyttely Tyrvään Pappilan Kivinavetassa 11.6.–21.8.2022. Avoinna ma–la 12–18 ja su 12–16. Sisäänpääsymaksu 5 €, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat