Sucros korotti jälleen sokerijuurikkaasta viljelijöille maksettavaa hintaa: "Kotimainen raaka-aine on meille tärkeää"

Uutiset

Taustalla tuotantokustannusten nousu.

Sokerijuurikas

Sokerijuurikkaan viljelyä.

Sokeriyhtiö Sucros on päättänyt nostaa viljelijöille sokerijuurikkaasta maksettavaa hintaa. Taustalla on energian ja lannoitteiden kallistuminen.

"Tavoitteenamme on tukea viljelijöitämme ja suomalaisen sokerijuurikkaan viljelyä tilanteessa, jossa tuotantokustannukset ovat nousseet merkittävästi", kertoo maatalousjohtaja Fanni Heinonen Sucrokselta. Yksivuotisten viljelysopimusten lisäksi nyt tehty korotus koskee myös kolmevuotisia sopimuksia. "Tällä haluamme palkita viljelijöitämme pitkäjänteisestä sitoutumisesta juurikkaanviljelyyn", Heinonen sanoo.

Sokerijuurikkaan hintaa on jo kaksi kertaa aiemmin nostettu kuluvalle vuodelle. Viimeisin korotus on neljä euroa juurikastonnia kohti. Yhteensä kaikki kolme korotusta ovat vähintään 6,50 euroa per juurikastonni.

Säkylässä toimiva juurikassokeritehdas on lajissaan ainoa maassamme. Sucros jalostaa noin 500 miljoonaa kiloa sokerijuurikasta vuosittain.

Valmistautuminen kevään kylvöille on käynnissä. "Toivomme näiden positiivisten uutisten lisäävän edelleen juurikkaan kylvöalaa, sillä kotimainen raaka-aine on meille tärkeää", toteaa Fanni Heinonen.

Siementä on edelleen tarjolla uusille sokerijuurikashehtaareille.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat