Maatilojen muovisäkeillä töitä paikallisille 4H-nuorille

Uutiset

Sastamalassa, Huittisissa, Punkalaitumella, Kokemäellä ja Säkylässä on keräyspisteitä.

Kokemäki, 4H, Säkkikeräys

Kokemäen 4H-yhdistys työllisti viime vuonna Salla Rakkolaisen hoitamaan keräyspistettä. Paikallinen luomuviljelijä ja karjatilallinen Heikki Riihimäki on tuonut säkkejä keräykseen jo vuosien ajan. Kuva: Ilkka Loikkanen

4H-yhdistysten nuoret keräävät jälleen maatilojen säkkimuovia. Sastamalassa, Huittisissa, Punkalaitumella, Kokemäellä ja Säkylässä on myös vastaanottopisteitä.

"Ilman keräystä säkkimäärä päätyisi jätteeksi", kertoo järjestöpäällikkö Anna-Kaisa Valaja Suomen 4H-liitosta. "Joka vuosi uusia nuoria tulee mukaan, mutta osa nuorista on myös innostunut jatkamaan vuodesta toiseen."

Lannoite- ja siemensäkkejä on kerätty jo vuodesta 1975. Näinä vuosikymmeninä on muovia saatu talteen yli 40 miljoonaa kiloa.

"Keräyksen avulla lannoite- ja siemensäkeistä merkittävä osa saadaan kerättyä talteen", kertoo Marketing & Agronomy Manager Anna-Kaisa Haapajärvi Yara Suomesta. Yhtiön lannoitesäkeistä arviolta neljä viidestä palautuu vuosittain kierrätykseen.

Paikalliset keräyspisteet aukioloaikoineen löytyvät täältä.

· · · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat