Sastamalassa enemmän pankkiautomaatteja kuin Huittisissa, matka pidempi

Uutiset

Selvityksessä tutkittiin etäisyyksiä ja määriä.

Pankkiautomaatti

Pankkiautomaatti. Kuva: Pixabay

Lähiseudulla pankkiautomaatille on keskimäärin lyhin etäisyys Huittisissa. Eniten matkaa tulee Punkalaitumella.

Huittisissa keskimääräinen etäisyys pankkiautomaatille on 9,5 kilometriä. Sastamalassa se on 13,8 kilometriä. Säkylässä matkaa kertyy 16,2 kilometriä ja Kokemäellä 16,3 kilometriä, Punkalaitumella 19,1 kilometriä.

Sisäiset etäisyydet pankkiautomaateille on laskettu jakamalla yhden automaatin kattama alue neliöjuurella. Lukema on suuntaa antava ja todellisuudessa matka saattaa olla lyhyempi tai pidempi. Etäisyyttä toisen paikkakunnan automaatille ei ole huomioitu.

Pankkiautomaatteja on Sastamalassa kahdeksan, Huittisissa kuusi, Kokemäellä ja Säkylässä kaksi kummassakin ja Punkalaitumella yksi. Asukkaita pankkiautomaattia kohden on Huittisissa 1 645, Punkalaitumella 2 721, Sastamalassa 3 000, Säkylässä 3 294 ja Kokemäellä 3 476.

Koko maassa pankkiautomaattien määrä on pysynyt suhteellisen tasaisena viime vuodet. Niistä nostetun käteisen määrä kuitenkin on puolittunut.

Tiedot käyvät ilmi VertaaEnsin.fi-palvelun laatimasta selvityksestä.

· · · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat