Taiteen tekeminen yhdistää Minnaa ja Katariinaa: He kokosivat yhteisnäyttelyn

Uutiset

Esillä on keramiikkaa, koruja ja maalauksia.

Sastamalan pääkirjasto

Sastamalan pääkirjasto.

Minna Koski-Orpana ja Katariina Uurto ovat koonneet yhteisnäyttelyn. Työt ovat esillä Sastamalan pääkirjastossa.

"Savitöiden teko on rentouttavaa ja olen ihastunut siihen koko ajan lisää. Työn odottelu uunista lasituksen jälkeen on aina yhtä jännittävää – koskaan ei tiedä etukäteen varmaksi miltä työ tulee näyttämään valmiina", kertoo Minna Koski-Orpana. Keramiikan lisäksi hän tekee koruja. "Korut ovat olleet aina intohimoni. Minua viehättävät eniten yksinkertaiset korut – korvakorut erityisesti. Materiaalina pidän eniten puuhelmistä sekä luonnonkivistä ja makeanveden helmistä", Koski-Orpana kuvailee.

Katariina Uurto käyttää maalauksissaan valu- ja sekatekniikkaa. "Taiteella haluan viestittää eri tunnetiloja ja mielenmaisemia. Välillä sanon sen kukkasin", hän sanoo. "Haluan rohkaista muitakin ilmaisemaan itseään taiteen avulla, oli taiteen laji sitten mikä vaan", Uurto kannustaa. "Maalatessa unohtuu arjen tylsyys ja elämän valtaa ilo ja jännitys tulevasta", hän todistaa.

Minna Koski-Orpanan ja Katariina Uurron näyttely Keramiikkaa, koruja ja kuvataidetta Sastamalan pääkirjastossa 29.8. saakka.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat