Säkylässä paljon koronatartuntoja: Ylilääkäri suosittelee riskiryhmiin kuuluville tuttuja suojatoimia

Uutiset

Hankalampi vaihe ohittunee muutamassa viikossa.

FFP2-maski, korona

Kädessä oleva FFP2-maski on tartuntojen ehkäisemisessä tehokkaampi kuin alempi kirurginen maski. Kuva: Pixabay

Koronatilanne on varsin huono Säkylässä. Perusterveiden oirekuva on useimmiten lievä, eivätkä sairastuneet useinkaan tarvitse terveydenhuollon palveluja.

"Tällä hetkellä tartuntoja on niin paljon, että riskiryhmiin kuuluvien kannattaa ehdottomasti ottaa suojatoimet uudelleen käyttöön", toteaa ylilääkäri Kirsi Markula katsauksessaan kunnan kotisivuilla. Keinot ovat entuudestaan tuttuja, eli etäisyyden pitäminen ja maskit.

"Väkijoukoissa kannattaa huomioida turvavälit. Milloin turvavälin pitäminen ei ole mahdollista, suosittelen riskiryhmiin kuuluville hengityssuojainta", Markula kirjoittaa.

Kirurgista maskia tehokkaampi tartuntojen estämisessä on FFP2-maski. Hengityssuojainten käyttöä ylilääkäri suosittelee myös riskiryhmiin kuuluvia tavatessa. Hyvä käsihygienia on merkityksellistä tartuntojen ehkäisyssä.

Koronan vuoksi ei tiettävästi ole suunnitteilla rajoitus- tai sulkutoimia. "Lähinnä peräänkuulutan maalaisjärkeä ja riskiryhmiin kuuluvien suojaamista kaikilla niillä keinoilla, millä olemme oppineet suojautumaan pandemian aikana", sanoo Kirsi Markula.

Hankalamman vaiheen ylilääkäri arvioi ohittuvan muutamassa viikossa.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat