VaLePalle tappio Mestarien liigassa, vielä mahdollisuus edetä – "Ei tehty älytöntä määrää virheitä"

Uutiset

Urpo Sivula palasi joukkueen vahvuuteen.

VaLePa - Benfica

Mikko Esko (vasemmalla), Urpo Sivula ja Jacob Ekman. Kuva: CEV

Mestarien liigassa VaLePa eli Ford Levoranta Sastamala kärsi kotona tappion Benficalle. Portugalilaiset veivät otteluparin avauksen 1-3 (21-25, 25-21, 22-25, 17-25).

Ensimmäisessä erässä VaLePa oli pitkään niskan päällä. Ex-pukkipaita Aaro Nikulan tulo verkolle kuitenkin käänsi tilanteen Benficalle. Toisessa erässä VaLePan veto kesti alusta loppuun, tärkeässä roolissa oli yleispelaaja Sakari Mäkinen. Kolmas erä ratkesi viimeisillä pisteillä Benficalle ja neljäs oli selkeästi kokeneen vierasjoukkueen hallinnassa.

VaLePa sai hakkurinsa Urpo Sivulan sairastuvalta takaisin kentälle. Hän teki valtavan määrän töitä. Sakari Mäkinen oli erittäin varma sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä. Passari Mikko Esko näytti nauttivan tunnelmasta ja pelasi mainiosti.

"Voitettiin kolme ensimmäistä erää vastaanotossa ja sideout-pelaamisessa. Kriittisissä paikoissa vähän sakkasi oma hyökkääminen, ei siinä isoja eroja syntynyt, mutta tämän verran tänään. Neljännessä hieman herpaantui ja tuli omia virheitä", kuvaili ottelun kulkua päävalmentaja Janne Kangaskokko.

"Ei tehty älytöntä määrää virheitä, mutta tällä tasolla tämä määrä tarkoittaa sitä, että peli hävitään", tunnusti Sakari Mäkinen. "Enemmän on sellainen fiilis, että on voitettavissa oleva joukkue verrattuna viime vuoteen, jolloin meilläkin oli omat vaikeutemme", hän luonnehti tuntumaa vastustajasta.

"On todella kiva pelata täällä ja on paljon hyviä muistoja VaLePan paidassa", sanoi Benfican Aaro Nikula. "Aina on hyvä tunnelma hallissa", hän kiitteli. "Omassa seurassa treenit on kovia ja pelit on kovatasoisia", Nikula tiivisti tekemistä nykyisen joukkueensa riveissä.

VaLePalla on vielä tilaisuus päästä lohkovaiheeseen. Se edellyttää Portugalissa Benficasta voittoa vähintään 3-1 ja lisäerän viemistä. Toinen osaottelu pelataan keskiviikkona 26. lokakuuta.

Tilasto

· · · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat