Keikyän Kokoomuksen 75-vuotishistoriikki piirtää kuvaa yhdistyksestä ja kuntapolitiikasta eri aikoina

Uutiset

"Paikallisen yhteisön poliittinen elämä on kiehtova ja tärkeä osa paikallishistoriaa", sanoo kirjan kirjoittanut Mika Susi.

Keikyän Kokoomus 75 vuotta

Keikyän Kokoomuksen 75-vuotishistoriikki Yrittäjyyden, teollisuuden ja sivistyksen asialla.

Sastamalassa Keikyän Kokoomus on 75-vuotias. Merkkipaalun kunniaksi on julkaistu paikallishistorian tutkija Mika Suden kirjoittama historiikki yhdistyksen vaiheista.

Ajatus kirjasta virisi muutama vuosi sitten. "Hallituksemme päätti, että pyydämme Mika Suden kirjoittamaan toiminnastamme historiikin. Iloksemme hän tarttui aiheeseen", taustoittaa Keikyän Kokoomuksen puheenjohtaja Päivi Pelttari.

Mika Susi on tutkinut yhdistyksen vaiheita lukuisista aineistoista. Yhdistyksen arkiston ja jäsenistön kokoelmien lisäksi hän on käynyt läpi esimerkiksi Keikyän ja Äetsän kuntien arkistoja sekä valtakunnallisia lähteitä.

"Paikallisen yhteisön poliittinen elämä on kiehtova ja tärkeä osa paikallishistoriaa. Sitä voi samalla tarkastella valtakunnallisten suurten poliittisten tapahtumien kautta", kertoo Mika Susi.

Työn tuloksena on syntynyt noin satasivuinen teos. Se piirtää kuvan paitsi yhdistyksen toiminnasta myös keikyäläisestä kuntapolitiikasta eri aikoina.

"Toivon, että kirja rohkaisee ja kannustaa meitä kaikkia osallistumaan ja toimimaan yhdessä kotiseutumme parhaaksi", sanoo Päivi Pelttari.

Keikyän Kokoomuksen historiikkia Yrittäjyyden, teollisuuden ja sivistyksen asialla on saatavana Yllätysten Yönä pe 11.11. klo 18-19 myyjäisistä Vanhalla Siwalla, Päätie 13. Kirjan hinta on 25 euroa.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat