Pellot järjesteltiin sopuisasti Sastamalan Vaunujokilaaksossa

Uutiset

Tilusjärjestelyn myötä säästyy aikaa ja rahaa.

Vaunujokilaakso

Vaunujokilaakso. Kuva: Maanmittauslaitos

Sastamalassa Vaunujokilaaksossa tilusjärjestely etenee sopuisasti. Peltolohkojen määrä puolittuu ja koko tuplaantuu.

Tilusjärjestely on maanmittaustoimitus. Siinä peltoja yhdistellään isommiksi kokonaisuuksiksi. Tarve on syntynyt vuosikymmenten saatossa, kun maata on hankittu sieltä, mistä sitä on tullut myyntiin. Sen myötä pellot ovat voineet olla hajallaan. Kokonaisuuksien järkevöittäminen vähentää viljelyn kustannuksia ja säästää aikaa.

"Maanomistajat ovat nähneet paljon vaivaa tilakohtaisten suunnitelmien eteen", kertoo toimitusinsinööri Joel Pulkkinen Maanmittauslaitoksesta.

Vaunujokilaaksossa peltoa vaihtuu noin 90 hehtaaria. Lohkojen koko kasvaa 3,1 hehtaarista 7,4 hehtaariin ja niiden lukumäärä vähenee seitsemästäkymmenestäneljästä kolmeenkymmeneen.

Valitusaika tilusjärjestelystä on päättynyt. Peltolohkojen uusi sijoittelu on vahvistettu.

Alueella on käynnistetty myös peruskuivatushanke. Osa vaihtuvista peltolohkoista salaojitetaan ja lohkojen välisiä ojia putkitetaan. Valtio maksaa puolet kustannuksista.

Viljelijät pääsevät uusille pelloilleen ensi keväänä.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat