Kokemäen poliisiaseman toimintaa kehitetään: Tilanteen mukaan erilaisia painotuksia

Uutiset

Pienten poliisiasemien pysyvyys ja elinvoimaisuus halutaan varmistaa.

Poliisi

Poliisi. Kuva: Poliisi

Lounais-Suomen poliisilaitos kehittää toimintaa muun muassa Kokemäen poliisiasemalla. Muutoksilla tähdätään joustavuuteen.

Tavoitteena on, että kaikki poliisit tekevät sekä valvonnan että rikostorjunnan töitä. Tähän saakka osa poliiseista on ollut kenttäpartioissa ja osa tutkinnassa.

"Muutos mahdollistaa sen, että poliisiasemilla voidaan jatkossa tehdä valvonnan ja rikostorjunnan osalta erilaisia painotuksia kulloisenkin tilanteen ja vuodenajan mukaan", sanoo ylikomisario Stephan Sundqvist.

Käytännössä kesällä paikallispoliisi voisi suorittaa enemmän partiointia ulkona. Talvella painotettaisiin rikostorjunnan tehtäviä.

"Nyt kehitettävillä toimilla halutaan samalla varmistaa pienten poliisiasemien pysyvyys ja elinvoimaisuus myös tulevaisuudessa. Monipuolinen työnkuva voi toimia houkuttimena esimerkiksi nuorille ja uusille poliiseille hakeutua pienemmille poliisiasemille töihin", perustelee apulaispoliisipäällikkö Maria Hoikkala.

Kunkin alueen niin sanotut tavanomaiset rikokset tutkitaan jatkossakin omalla poliisiasemalla. Samalla kaikkein vaativimpien rikosasioiden esitutkinta siirretään isompien yksiköiden hoidettavaksi.

"Menettelyllä pyritään turvaamaan vaativien rikosasioiden laadukasta selvittämistä, kun ne ohjataan sinne, missä on jo valmiiksi vaadittavaa erityisosaamista, rutiinia ja vaativan tutkinnan alkuvaiheen edellyttämää resurssia", kertoo rikosylikomisario Taina Holstila.

Uuteen malliin siirrytään alkukeväällä. Muutosten luvataan olevan heikentämättä toimintaa.

"Pyrkimyksenä on tarjota kansalaisille vähintään yhtä laadukkaita poliisipalveluja kuin tähänkin asti", vakuuttaa Maria Hoikkala.

Aluksi kyse on vuoden 2024 loppuun ulottuvasta kokeilujaksosta.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat