Satakunnassa kansainvälinen työvoima yksi ratkaisu osaajapulaan

Uutiset

Useimmilla yrityksillä on haasteita rekrytoinnissa.

Työntekijät

Kansainvälinen työvoima tulee osaajapulan vuoksi lisääntymään lähivuosina todennäköisesti koko maassa.

Useimmilla satakuntalaisilla yrityksillä on haasteita rekrytoinnissa. Noin puolet harkitsee kansainvälistä työvoimaa ratkaisuna osaajapulaan.

Rekrytoinnissa kertoo kokeneensa haasteita reilusti yli puolet yrityksistä. Ne pystyvät kuitenkin pitämään hyvin kiinni työntekijöistään.

Haastatelluista yrityksistä kolmella viidestä on kokemusta kansainvälisen työvoiman käytöstä ja neljä viidestä voisi olla valmis rekrytoimaan kansainvälisiä osaajia tulevaisuudessa. Tukea toivotaan erityisesti kielikoulutukseen ja asettautumiseen.

"Kansainvälinen työvoima tulee osaajapulan vuoksi lisääntymään lähivuosina todennäköisesti koko Suomessa. Myös Satakunnassa on syytä laajasti pohtia, miten voimme tukea alueen yrityksiä tässä muutoksessa ja millaisilla konkreettisilla palveluilla voimme tukea kansainvälisten osaajien asettautumista uudelle kotipaikkakunnalle", sanoo kehittämisasiantuntija Elina Iso-Oja Satakunnan ELY-keskuksesta.

Tulokset selviävät alueen yrityksille tehdyistä puhelinhaastatteluista. Satakunnan ELY-keskus teetti kartoituksen yhdessä kumppaniensa kanssa.

· · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat