Pahoinpitelyt lisääntyneet Lounais-Suomessa, tilastoja synkentää nuorten väkivaltarikollisuus

Uutiset

Yhä useammin poliisi selvitteli tapahtunutta yleisellä paikalla.

Väkivalta, nuoriso, nuori

Nyrkki ja nuori. Kuva: Pixabay

Lounais-Suomessa pahoinpitelyt ovat lisääntyneet viime vuosina merkittävästi. Tilastoja synkentää erityisesti nuorten väkivaltarikollisuus.

Pahoinpitelyjä tuli viime vuonna poliisin tietoon noin 4 700. Niiden määrä on kasvanut yli 21 prosenttia viimeisten viiden vuoden aikana.

Koronavuosina pahoinpitelyt painottuivat koteihin ja yksityisiin paikkoihin. Tilastoissa tapahtui viime vuonna muutos. Yhä useammin poliisi selvitteli pahoinpitelyä yleisellä paikalla.

"Jo nyt on nähtävissä, että erityisesti nuorten kynnys väkivallan käyttämiseen konfliktitilanteissa on selvästi madaltunut", sanoo poliisipäällikkö Risto Lammi.

Lounais-Suomessa poliisille ilmoitettiin viime vuonna 455 henkeen ja terveyteen kohdistunutta rikosta, jossa epäilty oli alle 15-vuotias. Määrä on 43 prosenttia suurempi kuin edellisvuonna ja jopa 2,5-kertainen verrattuna vuoteen 2018.

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat