Tuulivoimapuistojen jallitus aiotaan estää Sastamalassa

Uutiset

Kielloilla ja rajoituksilla torjutaan lupahakemusten tehtailua.

Ajoksenkangas

Ajoksenkankaan osayleiskaava-alueen alustava rajaus. Kuva: Sastamalan kaupungin päätöksentekoaineisto

Kärmekallio

Kärmekallion osayleiskaava-alueen alustava rajaus. Kuva: Sastamalan kaupungin päätöksentekoaineisto

Sastamalassa valmistellaan tuulivoimapuistoja Ajoksenkankaalle ja Kärmekalliolle. Hankkeiden jallitusta kaupunki on torjumassa rakennuskielloilla ja toimenpiderajoituksilla.

Ajoksenkankaalle ja Kärmekalliolle esitetään rakennuskieltojen ja toimenpiderajoitusten asettamista. Tämä katsotaan tarpeelliseksi, jotta alueille mahdollisesti kohdistuvilla rakennuslupahakemuksilla ei vaikeuteta kaavan laadintaa ja tuulivoimapuistojen toteuttamisen mahdollisuuksia tarkoituksenmukaisina kokonaisuuksina.

Rakennuskielto ja toimenpiderajoitus eivät koskisi jo luvitettuja hankkeita tai sellaisia, joille ennen rakennuskiellon määräämistä olisi voitu myöntää rakennuslupa olemassa olevaan rakennettuun pihapiiriin ilman suunnittelutarveratkaisua. Toimenpiderajoitus ei koskisi metsänhoidollisia toimenpiteitä.

Ajoksenkankaan tuulivoimapuistoa suunnitellaan Ylistenjärven ja valtatien 12 väliin. Alustavasti alueelle tulisi 7-12 tuulivoimalaa. Kärmekallion tuulivoimapuistoa kaavaillaan Putajantien ja kantatien 44 väliin. Tuulivoimaloita rakennettaisiin alustavasti seitsemän.

Asia on ympäristölautakunnan käsiteltävänä.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat