Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Keskiviikko 6.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Pankkien nimissä lähetetty petollisia viestejä: Menetykset kymmeniä tuhansia euroja

Uutiset

Etenkin ikäihmisten kanssa kannustetaan puhumaan asiasta.

Tietokone, ikäihminen, vanhus

Tietokone. Kuva: Pixabay

Poliisin mukaan pankkien nimissä lähetettyjä huijausviestejä on jälleen liikkeellä. Pirkanmaalla on viikonloppuna tullut ilmi tapauksia, joissa menetykset ovat kymmeniä tuhansia euroja.

"Huijausviestit vaikuttavat nopeasti katsottuina aidoilta, sillä ne saattavat ilmestyä aitojen pankkien lähettämien viestien ketjuun. Tämä saattaa herättää uhrissa luottamuksen tunnetta, minkä takia linkin klikkaamista ei tule ajatelleeksi", sanoo Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Tommi Juvonen.

Petollisia yhteydenottoja voi tulla tekstiviesteinä ja sähköposteina. Jos epäilee saaneensa huijausviestin, on tärkeää olla klikkaamatta viestin mukana tulleita linkkejä. Verkkopankkiin kannattaa aina kirjautua pankin virallisten nettisivujen tai sovellusten kautta.

"Jos huomaat klikanneesi haitallista linkkiä tai epäilet antaneesi pankkitietosi huijarille, olisi ensisijaisen tärkeää olla välittömästi yhteydessä omaan pankkiin, sillä he voivat vielä onnistua pysäyttämään rahaliikenteen", kertoo Tommi Juvonen. Tämän jälkeen tulee tehdä sähköinen rikosilmoitus.

Poliisi kannustaa kaikkia puhumaan etenkin ikäihmisten kanssa huijausviesteistä ja niiden vaaroista.

· · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: