Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Maanantai 4.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Huittisten vauvakaappaus oli suunniteltu, uhriin kohdistettiin vakavaa ja julmaa väkivaltaa

Uutiset

Teko tapahtui kaupungin keskustan tuntumassa.

Huittinen

Huittinen.

Vastasyntyneeseen vauvaan ja äitiin Huittisissa kohdistuneiden rikosten tutkinta on edistynyt. Tapahtumien kulku on hyvin selvillä. Poliisilla on myös alustava käsitys teon motiivista.

Toisilleen entuudestaan tuntemattomat naiset tapasivat yhteisen ulkoilulenkin merkeissä kaupungin keskustan läheisyydessä viime torstaina. Rikoksista epäilty tehnyt uhrille ehdotuksen sosiaalisen median ryhmän kautta. Ulkoilulenkin yhteydessä naisen epäillään pahoinpidelleen uhrinsa ja sen jälkeen ottaneen tämän vastasyntyneen vauvan mukaansa.

Joitain tunteja myöhemmin poliisi otti epäillyn kiinni linja-autosta Helsingissä. Lapsi oli vahingoittumattomana tämän hallussa.

Esitutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella epäillyn äitiin kohdistama väkivallanteko oli vakava ja myös julma. Uhri selvisi pahoinpitelystä ilman erityisen vakavia vammoja.

Poliisi on saanut muodostettua hyvän käsityksen tapahtumien kulusta. Alustava käsitys teon motiivista on olemassa. Esitutkinnassa ei ole ilmennyt, että sivullisille olisi missään kohdassa aiheutunut vaaraa.

"Uhri valikoitui siksi, että hänellä oli vastasyntynyt lapsi. Poliisilla on viitteitä siitä, että tekoa oli suunniteltu etukäteen", kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anna Kivimäki. Hänen mukaansa tekoa voidaan yleisellä tasolla luonnehtia paitsi hyvin harvinaislaatuiseksi myös poikkeuksellisen häikäilemättömäksi.

Esitutkinnan keskeneräisyydestä johtuen poliisi ei tässä vaiheessa voi kommentoida epäiltyä rikosta yksityiskohtaisemmin. Taustalla on esitutkinnan turvaaminen ja uhrin yksityisyyden suojeleminen.

Poliisi selvittää tapausta törkeänä vapaudenriistona ja törkeänä pahoinpitelynä.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: