Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Maanantai 4.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Poliisi varoittaa kuriirihuijauksista, tapauksia tullut ilmi Sisä-Suomessa

Uutiset

"Jotenkin maalaisjärjellä ajateltuna tällainen tapa ei ole kummankaan osapuolen kannalta järkevää", pohtii petosrikosten tutkinnanjohtaja.

Tietokone, ikäihminen, vanhus

Tietokone. Kuva: Pixabay

Sisä-Suomen poliisille on tullut myyntialustoilta ilmoituksia myyjien huijaamisesta. Tapauksissa ostajat ovat ehdottaneet käytettäväksi kuriiripalvelua.

Yleensä kaupan kohteena on ollut muutamien satojen eurojen tuote. Ostaja on ohjeistanut myyjää maksamaan erilaisia maksuja ostajan puolesta etukäteen, jotta ostaja voisi ostaa tuotteen kuriiripalvelun noutamana. Todellisuudessa myyjä on lähes aina menettänyt maksamansa rahat, eikä tuote ole tullut myydyksi.

"Tällainen kauppatapa ei ole myyjän kannalta kannattavaa. Myyjien pitäisi sopia kaupat tuotteesta ja käyttää luotettavampia tapoja siihen, että ostajan ostama tuote toimitetaan ostajalle, vaikka ostajan maksaman palvelun kautta", sanoo petosrikosten tutkinnanjohtaja Tommi Juvonen.

Myyjä on saattanut maksaa esimerkiksi sadan euron tuotteelle 300 euroa kuriiripalveluja, joita ei ole olemassa. Hän on luottanut siihen, että ostaja maksaisi 400 euroa.

"Jotenkin maalaisjärjellä ajateltuna tällainen tapa ei ole kummankaan osapuolen kannalta järkevää", pohtii Juvonen.

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: