Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Maanantai 4.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Sastamala jatkamassa vanhoilla veroilla

Uutiset

Haasteelliseen taloustilanteeseen pyritään vastaamaan muilla keinoilla.

Sastamalan kaupungintalo

Sastamalan kaupungintalo.

Verotusta ei esitetä kiristettäväksi Sastamalassa. Asia on tulossa päätöksentekoon.

Esityksen mukaan tuloveroprosentti olisi ensi vuonna 8,9. Kuluvana vuonna se on 8,86. Jatkossa tuloveroprosentti esitetään prosenttiyksikön kymmenyksen tarkkuudella.

Kunnallistaloudessa on kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin mukaan nyt nähtävissä erityisen paljon synkkiä pilviä. Kuntien talouteen vaikuttavat voimakkaasti yleinen kustannustason nousu, verotuloissa tapahtunut rakenteellinen muutos, valtionosuuksien merkittävä lasku ja rahoituskustannusten nousu.

"Haasteellisesta tilanteesta huolimatta Sastamalan kaupunki ei korota veroja, vaan pyrkii tiukalla talousohjauksella, tuottavuuden jatkuvalla parantamisella ja vetovoiman kehittämisellä vastaamaan tilanteeseen", sanoo Jarkko Malmberg.

Kaupungin tulot ensi vuoden kunnallisveroista ovat noin 35,5 miljoonaa euroa, jos esitys menee läpi. Efektiivinen veroaste eli maksettavan kunnallisveron suhde ansiotuloihin on arviolta 6,4 prosenttia.

Kiinteistöveroprosentti esitetään pidettävän nykyisellä tasolla. Jos hallitusohjelman mukainen lakiesitys maapohjan kiinteistöveroprosentin eriyttämisestä yleisestä kiinteistöverosta ja alarajan nostamisesta 0,93 prosentista 1,3 prosenttiin hyväksytään eduskunnassa, esitetään maapohjan kiinteistöveroprosentiksi uutta alarajaa. Maapohjan kiinteistöveroa kertyisi uudella verotuskäytännöllä 0,3 miljoonaa euroa enemmän kuin nykyisellä. Kaikkiaan kiinteistöveroa tulee vuodessa noin 6,85 miljoonaa euroa.

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: