Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Taisteluasemiin!

Kenraalin päiväkirja

Waterberg tuijotti roihuavaa päiväkirjaa, joka on yksi hänen elämänsä tärkeimmistä rajapyykeistä. Tulilieskat nuolevat päiväkirjan sisäsivuja. Kenraalin mieleen tulevat sanat, jotka hän kuuli unessa ennen aivosyövän toteamista: "Ja eräänä yönä hän yksinkertaisesti vain… pysähtyy."

"Ei hemmetti, ei tämä voi loppua näin. Uni ei tarkoittanut minua, vaan siroa päiväkirjaani!" Kenraali haki sangollisen vettä ja heitti sen takkaan. Hirvittävä savunkatku levisi kenraalin huvilan huoneisiin. "Päiväkirja! Voi päiväkirja, mitä minä oikein ajattelin", höpötti kenraali ja syleili tuhkaista paperisilppupinoa, jonka repsottavat sivut olivat lukukelvottomia. "Voi ei…", voihki Waterberg.

"Knok. Knok. Herra kenraali, avatkaa! Täällä Mustikkajoki! Herra!" raikui Mustikkajoen epätoivoinen ääni oven takaa. "Mitä ihmettä sinä täällä teet?" kysyi kenraali Mustikkajoelta. "Anteeksi, että häiritsen mutta nyt tilanne on todella vakava. Minut on erotettu, sinut on erotettu. Ja arvatkaa, herra kenraali, kuka nyt johtaa Varusvarikkoa!" pölpöttää Mustikkajoki järkyttyneenä.

"Ei voi olla totta. Kaikkien juonittelijoiden äiti, komission pääjehu Sitrick von Fahventauff. Ei hemmetin hemmetti. Nyt, Reino, nyt on laadittava sotasuunnitelma. Hae tänne sihteerisi, paljon ruudullisia aanelosia ja se Leidi, joka kulkee Ladalla. Ja konjakkia."

"Selvä se, Carl… eh, herra kenraali!"
"Ja Reino…"
"Herra kenraali?"
"Voit kutsua minua kenraaliksi, ei tarvitse herroitella."
"Ai-ai-sir, selvä se, herra… eh, kenraali!"
"Vaikutan Reino-parkaan hyvin vahvasti", hymähtää Waterberg ja alkaa pohtia tulevaa taistelua von Fahventauffia vastaan.

Ilta muuttuu vähitellen yöksi ja yö aamuksi. Mustikkajoki ja hänen sihteerinsä Waterbergin johdolla kirjaavat ylös satoja mahdollisia hyökkäyskeinoja. "Yks idea mulla ois vielä. Jos sä teet sen hyppypotkun von Foffelia vastaan ja mä Lucy Liukkaan tavoin potkasen siltä tajun kankaalle kireällä kierrepotkullani", soveltaa Reino Mustikkajoki tv- ja elokuvatietouttaan. "Tai sitten kutsutaan ylempiä voimia, vaikka Zeusta… vai mitä niitä jumalia nyt on. Mutta nyt…"
"…sinun kannattaa pitää turpasi kiinni!" keskeyttää von Fahventauff, joka on salaa hiipinyt kahden vartijamiehensä kanssa kenraali Waterbergin huvilaan. "Hyvät herrat, rakentava keskustelutuokionne päättyy tähän. Vartijat, pidättäkää kenraali C.W. Waterberg ja Varusvarikon ex-varajohtaja Mustikkajoki epäiltynä esimiehensä murhan suunnittelemisesta."

"Enpä olisi asiasta niin varma. Taisteluasemiin!" murahtaa Waterberg ja läimäyttää lähestyvää vartijaa. Waterberg ja Mustikkajoki juoksevat vartijoita karkuun. Sihteeri pyörtyy. "Ottakaa heidät kiinni!" karjaisee von Fahventauff, mutta liian myöhään. Leidi saapui juuri sopivasti Ladallaan, jolla ystävämme kaasuttivat karkuun.

"Minulla on vielä muutama ässä takataskussa", hymähtää Sitrick ja hymyilee leveästi.

Mainos

Mainos: Mustan nauhan ritari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top