MAINOS

Jäät yleensä paksuimmillaan maalis-huhtikuun vaihteessa

Uutiset

Samuli Kinnari

Suomen ympäristökeskuksen mukaan järvien ja jokien jäät ovat yleensä paksuimmillaan maalis-huhtikuun vaihteessa. Silloin jäät ovat maan etelä- ja keskiosissa keskimääräisenä vuotena 40-50 sentin paksuisia ja pohjoisessa 50-80 sentin paksuisia.

Leuto sää ohensi jäitä

Tammikuun alun suojasäät pysäyttivät jäiden paksuuskasvun maan etelä- ja keskiosissa. Paikoin jää on jopa ohentunut. Maan eteläosista lumi on sulanut jäiltä ja jäillä on yleisesti vettä. Vettä voi olla myös paksun lumikerroksen alla lumen painettua vettä jäälle. Sääennusteiden mukaan jäät voivat alkaa vahvistua maan eteläosissakin alkaneella viikolla.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top