MAINOS

Vammalassa puuhataan koululaisille liukuvaa työaikaa

Uutiset

Samuli Kinnari

Vammalan kaupungissa pohditaan koululaisten työajan muokkaamista liukuvaksi. Ajatuksena on yhteensovittaa toimivaksi kokonaisuudeksi perusopetuksen oppilaiden oppitunnit, kuljetusta odottavien oppilaiden luppoaika, kotitehtävien suorittaminen, mahdollinen kerhotoiminta, muu toiminta yhdessä koulutovereiden kanssa, sekä pienimmillä oppilailla mahdollinen hoitotarve.

Liukuvan työajan tavoitteena on kehittää perusopetusta antavasta kouluyksiköstä oppivelvollisten kokopäiväinen “työpaikka”. Järjestely antaisi mahdollisuuden siirtää kotien vastuulta läksyjen tekemisen ohjaaminen ja valvonta koululle. Erityisesti haja-asutusalueella liukuva työaika tarjoaisi koululaisille mahdollisuuden myös vapaaseen leikkiin ja muuhun toimintaan ikäistensä seurassa. Kotien tehtäväksi jäisi työpäivän jälkeen ja viikonloppuisin riittävästä ateriasta ja erityisesti levosta huolehtiminen.

Koulutus- ja työvoimapoliittisesti liukuva työaika antaisi mahdollisuuden luoda pysyviä avustajan tai ohjaajan työpaikkoja ja työharjoittelupaikkoja.

Oppilaiden liukuvassa työajassa koulupäivä jakaantuisi kiinteään työaikaan sekä sitä edeltävään ja seuraavaan liukumaan. Oppitunnit ja pääosin myös itsenäinen työskentely järjestettäisiin kiinteänä työaikana. Muuta – valtaosin oppilaalle vapaaehtoista – toimintaa olisi tarjolla liukuman aikana.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top