MAINOS

Yllätysten yö

Kenraalin päiväkirja

Mika Hyssi

“Hyvää yötä ja tervetuloa Varusvarikko 10:n ensimmäiseen Yllätysten yöhön!” julistaa Varusvarikko 3:n johtaja Neuvo Liimaberg. “Minä olen Neuvo Liimaberg, tuolta kolmoselta ja samalla tämän idean isä. Kiitos, kiitos. Musiikkiesityksen jälkeen jatketaan: Tervetuloa Sakari – Sakke, minun poikani – Liimaberg kappaleella Varusvarikkolaiset laulaa.

“Varusvarikkolaiset laulaa ja taivaalla loistaa kuu,
maantiellä kimallellen joku siellä horjuu.
Varusvarikkolaiset laulaa ja taivaalla loistaa joku muu,
maantiellä kimallellen Seppo siellä horjuu.”

Varusvarikkolaiset aploodeeraavat aloittelevalle solistille. “Vautsi vau, kiitoksia Sakke. Ja sitten takaisin yön ohjelmistoon. Viimeisenä kohtana on Tulevaisuuden arvoitus. Tässä kulhossa on kaikkiaan 230 Varusvarikko 10:n virkaa. Yllätysmomenttina kulhossa on myös kaksikymmentä irtisanomislappua. Kukin ottaa sieltä vuorollaan ja seuraavat puoli vuotta hoitaa valitsemaansa virkaa.”
“Eikös tämä mene jo vähän liian lapselliseksi”, murahtaa Waterberg.
“Niin totta kuin nimeni on Neuvo Liimaberg, tämä on totisinta totta”, vastaa Neuvo tuimasti.
“Jätkä taitaa olla tosissaan”, kuiskaa Mustikkajoki Waterbergille.
“Pelkäänpä niin.”

“Laput on jaettu. Olkaa hyvä ja avatkaa”, määrää Neuvo. Katsomossa kuohuu. “Jaha, jaha. Otetaanpa sieltä muutamia todellisia yllättäjiä. Siivosen Martti nosti itsensä siivoojan virasta taktisen joukon päälliköksi. Ja Teuvo Niemi – uskollinen kirjanpitäjämme – toivottavasti autohuoltamo on sinulle tuttu paikka. Voi, voi Hannes Kala, kokkiurasi päättyi tähän. Kiitos kaikille, nähdään puolen vuoden kuluttua uudelleen. Minä olen Neuvo Liimaberg ja poistun takavasemmalle.”

“Mitäs sait?” kysyy Waterberg Mustikkajoelta.
“Olen Varusvarikon Lada-testaaja.”
“Ja minä huollan niitä”, huokaisee Waterberg.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top