MAINOS

Cedercreutsin patsas Vammaskoskeen?

Uutiset

Samuli Kinnari

Emil Cedercreutsin säätiö on Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistys ry:n anomuksesta päättänyt lahjoittaa Emil Cedercreutsin veistämän “Kun apila kukkii” -patsaan pronssivaloksen sijoitettavaksi Vammaskosken kivelle. Jo aiemmin kiveen on asennettu suihkulähde, joka ilahduttaa sillalla kulkijoita kesäisin.

“Kun apila kukkii” -veistos esittää nuorta alastonta naista, joka istuu jalat alleen taivutettuina. Kotiseutuyhdistyksen idean mukaan patsaaseen voitaisiin suunnata valonheittäjä esimerkiksi Vammaskosken siltakaaren alta. Patsaan kiinnittämisen kiveen ei arvioida tuottavan suuria ongelmia ja kivi myös lienee riittävän korkea suojaamaan patsasta jäiltä.

Patsaan lahjoitus toteutuu, mikäli kaupunki hyväksyy lahjoituksen ja siihen liittyvät toiveet. Jos patsasta koskevat päätökset valmistuvat lähiaikoina, patsaan paljastusjuhla voitaneen pitää loppukesällä vuonna 2003.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top