Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Keskustelua murteella ja ihan hiljaa

Palstoilta poimittua

Palstoilta poimittua -sarjassa kerromme joka lauantai, mistä Äetsän seudun lehdissä puhutaan. Mukana on satunnaisesti sekä printti- että verkkolehtiä.

Tyrvään Sanomat
Lauantaina 8.3.2003

Vammalan talousalueen paikallislehti kertoo pääkirjoituksessaan, että “omalla kiälellä voi pitää lystiä”.

“Murre on kaikenikäisten lystiä, vaikka sen viljely olisi samalla määrätietoista ja vakavaakin perinteen vaalimista. Murteet antavat hyvän mahdollisuuden sanaleikkeihin – se lienee yksi syy niiden nykyiseen suosioon. Sanoilla leikkiminen on hyvää kielikoulua kenelle vain.”

Alueviesti
Torstaina 6.3.2003

Alueviestin pääkirjoituksessa Maija Latva on kimpaantunut museoituvaan kansallismaisemaan, johon rakentaminen ei olekaan ihan yksinkertainen juttu.

“Yksi suomenkielen sana on viime aikoina muuttunut mielikuvissani lähelle kirosanojen kategoriaa. Tuo sana on museovirasto. Moni tällä seudulla asuva ja samanlaisten asioiden kanssa painiskellut arvaa varmaankin heti, että kyse on jonkin sortin rakennusprojektista.”

Kopteri.net
Torstaina 6.3.2003

Kopteri.netin aiemmin suosittu keskustelupalsta hiljentyi rekisteröitymispakon myötä. Lauantain aamupäivään mennessä jätetyistä viesteistä esimerkiksi Nuorisotalon tuorein oli torstailta:

“tää rekisteröinti on sitten maailman turhin juttu. ennen täällä sentään kävi ihmisiä kirjottelemassa, mutta nykyään ei käy ketään.”

Mainos

Mainos - Samuli Kinnari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top