MAINOS

Kuntien määrä vähenee merkittävästi lähivuosina

Uutiset

Samuli Kinnari

Kuntakoon suurentamiselle on olemassa voimakkaat paineet, jos halutaan pitää kiinni hyvinvointipalveluista ja kuntien rahoitus säilyy nykyisellään, arvioivat kunta-alan asiantuntijat. Voimakkaimmin kuntakoon suurentamisen tarpeeseen tulevat vaikuttamaan kuntien lisääntynyt kustannusvastuu palveluista, muuttoliikkeen kiihtyminen sekä kuntien elinkeinopolitiikan ja alueiden kilpailukyvyn vahvistamistarve. Myös pyrkimys sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen vaikuttaa tähän suuntaan.

Kuntarakenteen muutos ei kuitenkaan yksin ratkaise kuntien ongelmia. Kuntayhteistyöllä arvioidaan etenkin lähivuosina olevan huomattavasti suurempi merkitys kuin kuntien yhdistymisellä.

Kuntaliiton ja Tampereen yliopiston tekemässä tutkimuksessa selvitettiin kunta-alan asiantuntijoiden näkemyksiä kuntarakenteen muutostarpeista ja tulevista kuntaliitoksista vuosiin 2007 ja 2017 mennessä. Asiantuntijaryhmä koostui kuntien luottamushenkilöistä, kuntajohtajista, kunta-alan asiantuntijoista ja sidosryhmien edustajista.

Kuntien kokonaismäärän arvioidaan vuoteen 2007 mennessä vähenevän kuntaliitosten johdosta lähes sadalla nykyisestä 446:sta. Vuoteen 2017 mennessä kuntien määrän arvioidaan laskevan vajaaseen kolmeen sataan.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top