MAINOS

Terveissä kuusissa havaittu vain vähän kirjanpainajien aiheuttamia tuhoja

Uutiset

Samuli Kinnari

Kuusissa eläville kirjanpainaja-kovakuoriaisille oli viime vuonna tarjolla runsaasti lisääntymispaikkoja syksyn 2001 myrskytuhopuissa. Tänä vuonna kirjanpainajien parveilua ja iskeytymistä puihin on ilmeisesti haitannut touko-kesäkuun kylmyys, sillä parveilu edellyttää yli 20 °C:n lämpötilaa. Kirjanpainajat eivät näytä nyt iskeytyneen terveisiin kuusiin vaan lähinnä eläviin tuulenkaatoihin tai konkeloihin.

Ilmoita metsätuhot netin välityksellä

Metsäntutkimuslaitos (Metla) seuraa kirjanpainajien ja muiden metsätuhon aiheuttajien esiintymistä. Havaintoja tuhoista ja niiden aiheuttajista voi ilmoittaa Metsäntutkimuslaitokselle Internetin kautta Metinfo Metsien terveys -palvelun osoitteessa www.metla.fi/metinfo/metsienterveys.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top