MAINOS

Pensasaidan ehtii vielä istuttaa

Uutiset

Syksy on parasta aikaa istuttaa pensasaita. Istutuksessa käytetään paljasjuurisia taimia, jotka ovat lepotilassa eli ne ovat lakanneet kasvamasta. Taimi on saanut jo ruskavärityksen ja varistaa lehtiään. Paljasjuurisia aitataimia ja astiataimia voi istuttaa niin kauan kuin maa on sula.

Syysistutus hoituu samaan tapaan kuin kevätistutus. Erityisen tärkeää on huolehtia kastelusta, sillä tänä syksynä maa on poikkeuksellisen kuivaa. Istutettavat taimet kastellaan perusteellisesti koko juuriston syvyydeltä. Syysistutuksen hyviä puolia on, etteivät taimet syksyllä haihduta yhtä paljon vettä kuin keväällä tai kesällä. Tärkeää on myös tasata pensaiden tyven kastelusyvennykset ennen talven tuloa, jotta niihin jäätyvä vesi ei vahingoita taimia.

Istutusleikkaus tehdään vasta keväällä. Leikkauksella pensas saadaan haarautumaan alhaalta saakka. Istutus- ja leikkausohjeita saa muun muassa puutarhamyymälöistä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top